top of page

Bespaar 15% aan kosten met onze Risicoscan!

1   Bij ons bent u 15% goedkoper.

Bij ons kunt u terecht voor een Risicoscan voor uw hele organisatie. De kosten voor het adviesrapport zijn vele malen lager dan de besparing. Zijn wij toch niet goedkoper, en komen wij onze belofte niet na, dan betaalt u helemaal niets voor het adviesrapport.

2   Vraag een Risicoscan aan.

Door op de knop hieronder te klikken, kunt u een Risicoscan aanvragen voor uw organisatie.

3   Hierbij een anoniem voorbeeld van onze relatie

In Rotterdam bevindt zich het hoofdkantoor van een innovatief bedrijf met een vooruitstrevende visie op technologie. Ondanks de gedrevenheid van de medewerkers om de grenzen van mogelijkheden te verleggen, wordt het bedrijf geconfronteerd met een potentieel gevaar. Een van de gewaardeerde werknemers is plotseling uitgevallen door ernstige gezondheidsproblemen, zonder aanvullende zorgverzekering voor het jaar 2024. Dit vormt niet alleen een persoonlijk drama, maar ook een bedrijfsrisico volgens de Wet verbetering poortwachter.

 

De CEO, gealarmeerd door de HR-verzuimcoördinator, realiseert zich de verantwoordelijkheid van de werkgever om de zieke werknemer passende zorg te bieden en re-integratie-inspanningen te leveren. De HIPC Risicoscan van de HIPC Group wijst op de impact van het verzuim en mogelijke risico's. Het bedrijf negeerde aanvankelijk het advies om actie te ondernemen.

 

De Wet poortwachter legt strikte richtlijnen op voor werkgevers, maar het gebrek aan aanvullende dekkingen brengt financiële lasten met zich mee voor interventies en ondersteuning. De CEO beseft dat het cruciaal is het zorgbeleid te herzien en start een pro-actief programma om werknemers bewust te maken van het belang van aanvullende dekkingen. Voorlichtingssessies met HIPC Group specialisten worden georganiseerd, en het bedrijf overweegt collectieve regelingen mee te financieren.

 

Deze ervaring dient als een waarschuwing en leermoment voor het bedrijf, dat nu hoopt een lichtend voorbeeld te zijn voor andere organisaties. Het benadrukt de verantwoordelijkheid van zowel werkgevers als werknemers en onderstreept dat het waarborgen van het welzijn van het personeel niet alleen ethisch, maar ook strategisch noodzakelijk is.

bottom of page