top of page

Welkom bij HIPC Coaching

Wij hanteren een holistische benadering om jouw persoonlijke en professionele groei te ondersteunen. Door deze wijze van coaching ben je in staat om de volgende vier essentiële elementen aan te passen: Gedrag, Overtuiging, Identiteit en Zingeving.

Concrete toepassingen in de praktijk

Onze coaching kan zeer breed worden toegepast. Aangezien het de oorzaak van alle problemen en blokkades adresseert; namelijk emoties en gedachten. Hieronder volgen voorbeelden van klachten die zijn opgelost:

Emoties

Angst
(spanning, zenuwen, stress, fobische klachten, faalangst, sociale fobie, angst voor afwijzing, angst voor eenzaamheid, etc.)

Boosheid
(irritatie, frustratie, woede uitbarstingen)

Verdriet
(verlies, rouw)

Machteloosheid

Schaamte

Schuld

PTSS

Traumaverwerking

Alle andere emoties

Negatieve gedachten loslaten

Negatieve gedachten cirkels

Drang om te controleren

Drang om te begrijpen

Belangrijke keuzes
(bijv. blijven of weggaan in relatie of werk)

Overtuigingen

Kern opvattingen
(identiteit, zelfbeeld, over anderen, de wereld)

Intermediaire opvattingen
(normatieve-, instrumentele-, conditionele opvattingen)

Lichte verslavingen
(koffie, snoepen, roken)

Slaapproblematiek

Dwangmatig gedrag

Gedragspatronen doorbreken

Scheiding

Ziekte

Overlijden

Burn Out

Opvoeding

Examens

Optreden

Wedstrijden

Financiële problemen

Gedrag

Uitstel gedrag

Please gedrag

Conflict gedrag

Gebeurtenissen

Familie conflicten

Werk conflicten

Relatieproblemen

Gedachten

Aspecten waar wij graag aan werken

Gedrag

Onze sessie begint met het verkennen en verwerken van negatieve emoties. We onderzoeken deze emoties en hoe je reageert op verschillende situaties, je werk- en levensstijl. Door middel van praktische oefeningen en doelgerichte strategieën werken we aan het versterken van positief gedrag en het aanpakken van eventuele belemmeringen.

Identiteit

Jouw identiteit omvat meer dan alleen jouw rol in werk en leven. We gaan dieper in op wie je werkelijk bent, los van externe verwachtingen. Door zelfreflectie en gerichte oefeningen ontdekken we jouw kernwaarden, passies en unieke kwaliteiten. Het doel is om jouw authentieke identiteit te omarmen en deze als kracht te gebruiken in alle aspecten van jouw leven.

Overtuiging

Overtuigingen vormen de kern van onze besluitvorming en acties. Onze coaches helpen je om bewust te worden van jouw diepgewortelde beperkende en ondersteunende overtuigingen. Samen gaan we ze proberen te herschrijven om meer positieve resultaten te bereiken. Dit proces van zelfontdekking en herdefiniëring opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en groei.

Zingeving

Een gevoel van zingeving is essentieel voor een vervuld leven. Door onze Coaching Sessies ben je in staat om vrij te denken. Op deze wijze ben je in staat om een betekenisvolle richting voor jouw persoonlijke en professionele reis (opnieuw) te ontwikkelen. Door bewust te leven in lijn met jouw waarden en doelen, streven we naar een diep gevoel van vervulling en tevredenheid.

bottom of page